onsdag 15 maj 2013

 
 
Paris
 
 
 
Nu har vi varit i Paris! Vilken stad!! Det var vi och två par till som for iväg. Alltså...inga barn. Vi åkte ifrån Göteborg på fredagmorgon och kom fram vid lunch till Paris. Efter lite felåkning i tunnelbanan så kom vi fram till hotellet till slut =)
På fredagen knallade vi runt och kollade lite och fick i oss lite mat.
 
På lördagen åkte vi till Eiffeltornet. Det var verkligen högt ;) Jättehögt, tycker jag som är höjdrädd. Det var jättemycket folk där när vi kom. Så vi tog lite kort och åkte vidare. Vi gick tillbaka senare på kvällen. Då var det inte lika mycket folk. Vi stod i kö i cirka en timme. Och då tog vi hissen upp till andra våningen. Räckte gott och väl för mig!! Tog ett tag innan jag började röra mig runt....hua!!

 
Mycket har  vi sett. Vi köpte två dagars bussbiljett. Hop on, hop off buss. Kanonbra! Då kunde vi åka runt hur vi ville och gå av och på när vi ville.


 Det här kallar jag väggord ;-)
 
 


 
På söndagen gick vi in i Luxemburska parken. Och vilken park sen! Jiises vad stort! Och fint.  Byggnader, statyer och alla härliga blommor! Det var verkligen grönt och blommande i Paris. Lite skillnad mot hur det såg ut här hemma då.


 
Vi letade upp lite ost, baguetter med olika tillbehör efter att vi varit i parken. Sedan tog vi oss till Eiffeltornet igen och satte oss nedanför och njööööt verkligen i solen. Där kunde jag ha suttit hela dagen, om tiden hade funnits.

 
Självklart hann vi med en och annan drink också =)

 
Summa sumarum så var det en kanonresa. Vi har fått god mat och bra service. Har träffat riktigt härliga människor, som har gjort sitt bästa för att hjälpa sex förvirrade turister. Allt från taxichaufförer till servitriser. Google translate och teckenspråk...då funkar det till slut ;-)
 
Ha det gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar