måndag 15 oktober 2012


Förrätt!

I lördags hade vi gäster här och vi bjussa på tre rätters.
Jag måste bara få tipsa på den enklaste förrätten. Ser och låter kanske inte så lockande, men den är supergod!

Här kommer receptet på Chilikryddad ärtpuré
500g frysta ärtor
1 gul lök
7dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche paprika/chili

Stora räkor med skal
pressad saft av citron

Hacka löken. Koka upp vatten och buljong. Lägg i lök och ärtor. Låt koka i ca.5 min. Mixa soppan och tillsätt sedan vitlök och creme fraiche. Låt koka upp.
Klart!!

Detta kan man med fördel göra dagen innan, för då blir det ännu mera sting i den.
Räkorna skalar du och lägger i citronsaften samma dag. Räkorna lägger du sedan i soppan på tallriken vid servering. 




Receptet räcker alldeles lagom till 6 personer.
Till detta hade jag vitt formbröd som jag stekte lätt på i stekpannan och sedan gned med en vitlöksklyfta på. Och Per Morbergs vita vin! Mycket gott och även uppskattat av gästerna =)

Hoppas ni vill testa den!

Kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar