torsdag 17 maj 2012


Loppisturné

Idag har jag och äldsta sonen åkt runt i Dalsland och kikat runt på olika loppisar längs vägen. En riktigt mysig dag har vi haft bara han och jag. Trots att det var "mitt" intresse, så har han också tyckt att det har varit riktigt roligt att leta runt bland alla saker. Han är lite utav en "skrothandlare" han också ;)
Och en bra tur blev det! På bilden nedan ser ni allt som inhandlades.


Vårat första stopp var tänkt till Herbret Antik i Dals Långed. På vägen dit hittade vi två loppisar. På första köpte jag en låda och en liten söt lykta. På den andra hittade jag en gammal stol och en sån där lite fot i trä...vet inte riktigt vad de kallas?!


Men till slut landade vi i Långed. Åh vilken fin affär de har! Man blev alldeles sjuk!! De smygöppnade  sin loppis idag också. Så där fyndade jag också lite.

Detta vita bordet köpte jag hos Magnus & Therese på Herbret Antik...det var nästan så att det skrek på mig ;)


Lyktan köpte jag på loppisen hos dom. Passar perfekt, än så länge, i mitt "bruna kök".


Väl färdiga hos dom så tänkte vi åka till Vassviken. Så vi knappade in det på gps:en. Och vi hamnade långt ut i de dalsländska skogarna! Men sicken tur! För längs vägen så hittade vi en stor loppis i en gammal lada. Farbrorn som ägde det kom farande på åkgräsklipparen och välkomnade oss till Dalslands billigaste loppis. Och där ljög han inte!


Jag köpte dessa gamla, härligt slitna köksvågarna.


Klaffbordet på bilden nedan hittade jag under en massa bråte.
En riktigt gammal träskål hade han också. Den ses på en av bilderna längre upp. En yxa hittade Ludvig, för det hade pappa skickat med som önskemål. Med de priserna han sa från början så skulle det hela ha gått på närmare 500kr. Men när jag väl skulle betala så räknade han lite lätt på det, och då kostade det istället 250kr! Perfekt!! 
Jag hade kunnat handlat med mig mkt mer, men jag ville ju spara lite pengar till Vassviken också
Men så skulle jag inte ha tänkt...för det var en besvikelse. Jag hittade inget intressant, för mig, där. Och dyrt tyckte jag att det mesta var. 
Så det får bli en tur igen i de dalsländska skogarna. En sommarturné med vänner istället kanske! =)


Stolen som jag köpte hade jag tänkt att ställa ute i trädgården. Men den passade så himla bra tillsammans med det vita bordet, så jag tror den får stå där istället. Det blev en liten mysig hörna i vardagsrummet =) 


Så jag är väldigt nöjd med dagen! När jag kom hem och hade lastat ur bilen så åkte jag till svärmor och hämtade en gammal spinnrock som hon inte ville ha längre. Den har jag tänkt att lite murgröna ska få klättra i i sommar på altanen. Så nu flödar energin till att börja greja ute och plantera blommor. Men man vågar ju inte än när det inte är någon vidare värme än...hoppas den kommer snart!

Kramar!!!1 kommentar:

 1. Hej !
  Tack för senast ;)
  ååå ja ä galet avundsjuk på din shabbytur, så mycket fint du har fyndat =)
  Ska bli kul och se hur det använder det sen
  Massa kramar

  SvaraRadera